DAÜ Mezunu AK Parti Milletvekili Bülent Turan Eski Yuvasında Seminer Verecek

Yayınlanma Tarihi: 28 Nisan 2014, Pazartesi

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Hukuk Fakültesi 2001 yılı mezunu, Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) İstanbul Milletvekili ve Türkiye Büyük Millet Meclisi Adalet Komisyonu Üyesi Bülent Turan, eski yuvasında bir seminer verecek. DAÜ İşletme ve Ekonomi Fakültesi tarafından organize edilen seminer, 29 Nisan 2014 Salı günü, saat 14:30'da, Rektörlük Binası'nda bulunan Senato Odası'nda gerçekleştirilecek.

DAÜ İşletme ve Ekonomi Fakültesi, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü Başkanı Prof. Dr. Ahmet Sözen'in moderatörlüğünde gerçekleşecek olan seminerde AK Parti Milletvekili Turan, "Türkiye'deki Son Siyasi Gelişmeler" konulu bir sunum yapacak. Seminere DAÜ öğretim görevlilerinin yoğun ilgi göstermesi bekleniyor.

Bülent Turan Kimdir?

Bülent Turan, 17 Ocak 1975'te Çanakkale'de doğdu. Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Hukuk Fakültesi'nde lisans eğitimini tamamladıktan sonra yüksek lisansını Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümü'nde yaptı.

Kurucusu ve sahibi olduğu Turan Hukuk Bürosunun yöneticiliğini yaptı. Hukukçular Derneği Yönetim Kurulu ve Denetim Kurulu Üyeliğinde bulundu. Çeşitli sivil toplum kuruluşlarında çalıştı. AK Parti İstanbul İl Gençlik Kolları Başkan Yardımcılığı görevinin ardından AK Parti İstanbul Teşkilatlanmadan Sorumlu İl Başkan Yardımcılığı görevini yürüttü.

12 Haziran 2011'de yapılan Milletvekili Genel Seçimleri'nin ardından 24. Dönem AK Parti İstanbul 3. Bölge Milletvekili olarak TBMM'de göreve başladı.

TBMM Adalet Komisyonu Üyeliği, AK Parti Grup Yönetim Kurulu Üyeliği, AK Parti Genel Sekreter Yardımcılığı görevlerini yürütmektedir.

Türkiye'de ve dünyanın farklı ülkelerinde çektiği fotoğraflarla, bu fotoğrafların hikâyelerinden oluşan "Bir Mola" adlı kitabı yayınlandı. İyi düzeyde İngilizce bilen Turan, evli ve 2 çocuk babasıdır.