Skip Navigation LinksEvents

Kıbrıs Ekseninde Uluslararası Deniz Hukukunda Güncel Gelişmeler

8 Mayıs 2008, Perşembe, 10:00 ÖÖ - 9 Mayıs 2008, Cuma, 14:30 ÖS
Hukuk Fakültesi (LA1)

Kıbrıs Adası'nın da içerisinde bulunduğu Doğu Akdeniz havzası, Orta Doğu bölgesi ve Süveyş kanalına yakınlığı nedeniyle tarih boyunca stratejik bir önemi haiz olmuştur. Ancak, son yıllarda ortaya çıkan ve başını Güney Kıbrıs Rum Yönetimi-Yunanistan ikilisinin çektiği gelişmeler, bölgemiz ve adamızın stratejik önemini "jeo-politik" boyutlara taşımıştır. Özellikle, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nin yakın geçmişte bıraktığımız Doğu Akdenizde petrol arama faaliyetlerine girişmeye çabalaması ve bu amaçla Lübnan ve Mısır ile bazı antlaşmalar yapması, uluslararası deniz hukukunun en önemli konularından birisi olan "Deniz Münhasır Ekonomik Bölgesi" konusunun küresel aktörlerce yeniden irdelenmesine yol açmıştır.

Doğu Akdeniz Havzasında ortaya çıkan ve Kıbrıs'ı bir bütün olarak etkileyecek olan bu gelişmeler nedeniyle, Fakültemiz, DAÜ Hukuk Fakültesi'nin kurucu dekanı olan ve iki dönem dekanlık yapmış bulunan Prof. Dr Aydoğan Özman anısına "Kıbrıs Ekseninde Uluslararası Deniz Hukuku Alanında Güncel Gelişmeler" konulu bir sempozyum düzenlemiştir. Sempozyumun düzenlenmesiyle güdülen temel amaç, hem bir uluslararası hukuk öğretim üyesi olan ve özellikle deniz hukuku alanında uzmanlanmış bulunan  hocamızı anmak ve hem de uluslararası deniz hukukundaki güncel gelişmeleri, yönelimleri ve eğilimleri ele alıp irdelemek ve KKTC. açısından sonuçlara ulaşmaktır.

​​​​​​​​​