Skip Navigation LinksAnnouncements
Tüm Duyurular

Yayınlanma Tarihi: 8 Aralık 2023, Cuma

DAÜ Hukuk Fakültesi, 2023 yılı EduRank üniversite sıralamasında Kıbrıs'ta en iyi ikinci fakülte olarak yer alarak, büyük başarı elde etti.

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Hukuk Fakültesi, 2023 yılı EduRank üniversite sıralamasında büyük bir başarı elde etti. EduRank, dünya genelindeki üniversiteleri bilimsel yayın ve atıf sayılarına göre değerlendirdiği sıralamada, Kıbrıs'ta Hukuk eğitiminde sadece 15 üniversite yer alabilmiştir.

EduRank tarafından yapılan sıralamaya, Hukuk eğitimi alanında tüm Kıbrıs genelinde 15 üniversite girebilmiştir. DAÜ Hukuk Fakültesi, tüm Kıbrıs genelinde sıralamada ikinci sırayı alarak büyük bir gurur yaşadı. DAÜ Hukuk Fakültesi aynı zamanda Avrupa çapında 496. sıraya yükselerek büyük bir başarı elde etti.

EduRank, sadece akademik başarıyı esas almayıp, fakültenin bilinilirliği, mezunlarının kariyer başarılarını, öğretim üyelerinin yayınları ve çalışmalarını da dikkate alarak değerlendirme yapan ve dünya genelinde bulunan en saygın değerlendirme kurumları arasındadır.