Skip Navigation LinksAnnouncements
Tüm Duyurular

Yrd. Doç. Dr. Bezar Eylem Ekinci’nin kitabı yayınlandı

Yayınlanma Tarihi: 8 Aralık 2023, Cuma

Doğu Akdeniz Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyelerinden Yrd. Doç. Dr. Bezar Eylem Ekinci’nin “Parlamenter Rejimde Parlamentonun Hükûmeti Denetimi ve Osmanlı Devleti’nden Günümüze Türkiye’de Hükûmet Rejimleri Kapsamında Parlamenter Denetim” adlı kitabı yayınlandı.

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Hukuk Fakültesi’nde görev yapan öğretim görevlisi Yrd. Doç. Dr. Bezar Eylem Ekinci hukuk dünyasına ciddi katkılar sağlayacak bir kitap kaleme aldı.

Hükümet sistemleri konusu son yıllarda önemli ölçüde tartışılan bir konu haline geldiği gibi parlamenter sistemlere özgü Osmanlı-Türk anayasal tarihi de bu anlamda sık sık gündeme gelmektedir. Bu tartışmalara ışık tutabilecek nitelikteki eser akademik camia yanında konuya ilişkin araştırmacılara, öğrencilere ve okuyucuya önemli bir kaynak olarak sunulmuştur.

DAÜ Hukuk Fakültesi, Anayasa kürsüsü hocalarından olan Yrd. Doç. Dr. Bezar Eylem Ekinci tarafından kaleme alınan ‘‘Parlamenter Rejimde Parlamentonun Hükûmeti Denetimi ve Osmanlı Devleti’nden Günümüze Türkiye’de Hükûmet Rejimleri Kapsamında Parlamenter Denetim’’ adlı kitap yayınlanarak okurlarına sunuldu. Turhan Kitapevinden yayına sunulan Kitap tüm kitapçılarda ve internet kitap satış mağazalarında satışa sunulmuştur.