Skip Navigation LinksAnnouncements

TELAFİ SINAVLARI İLE İLGİLİ DUYURU

Yayınlanma Tarihi: 10 Kasım 2023, Cuma

TELAFİ SINAVLARI İLE İLGİLİ DUYURU

**Herhangi bir sınava (ara veya dönem sonu sınavlarına) geçerli bir nedenden dolayı katılamayacak öğrencilerin,  sınavdan sonraki 3 iş günü içinde Öğrenci Danışma Merkezine dilekçe ile mazeretlerini iletmeleri gereklidir.

**Telafi Komitesi tarafından yapılan değerlendirme sonucunda  öğrencilerin mazeretlerinin kabul edilip edilmediği Fakülte web sayfasında ilan edilecektir. Mazaretleri kabul edilen öğrenciler telafi sınavına girme hakkını elde edeceklerdir.

**Hastalık nedeniyle arka arkaya 4 veya daha fazla gün  içerisindeki sınavlara girmemiş öğrencilerin telafi başvurularının kabul edilebilmesi için, heyet raporu getirmeleri gereklidir.

**Bu uygulamalar Hukuk Fakültesi ve Adalet Meslek Yüksekokulu öğretim üyeleri tarafından verilen dersler için geçerli olacaktır. (İngilizce, Ekonomi, Bilgisayar, Seçmeli Dil dersleri ve Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi  ile Adalet Meslek Yüksekokulu'nda diğer bölümlerin öğretim üyeleri tarafından verilen dersler için, ilgili dersin öğretim üyesi ile görüşülmesi gerekmektedir.)

** Ara veya Dönem sonu sınavlarının telafi sınavları dönem sonu sınavlarından sonra tek bir sınav olarak yapılacaktır.