Skip Navigation LinksAnnouncements
Tüm Duyurular

Hukuk Fakültesi Devam İlkeleri

Yayınlanma Tarihi: 11 Ağustos 2022, Perşembe

2022-2023 Akademik Yılı Güz döneminden itibaren Hukuk Fakültesi ve Adalet Meslek Yüksekokulu'muzda “Hkuk ve ADLT" kodlu dersler içim ders devam yükümlülüğü her ders için %70 olarak belirlenmiştir. Derse devamı %70'in altında olan öğrencilere “NG" notu verilecektir. Derslerin başlangıcından itibaren son ders gününe kadar, derse devam yükümlülüğü %70'in altında olan öğrenciler dönem sonu sınavlarına alınmayacaklardır. Tekrar edilen dersler için de devam yükümlülüğü %70 olacaktır. Son ders günü öğrencilerin hangi dersten NG notu almış oldukları ilan edilecektir.

Öğrencilerin NG notu almış oldukları derslerden bütünleme ve mezuniyet ek (graduation make-up) sınavına girme hakları da bulunmamaktadır.

Hastalık raporuyla belgelenmiş sağlık sorunları ve disiplin cezasıyla uzaklaştırma dahil hangi gerekçeyle olursa olsun, bir dersin %70 devam yükümlülüğünü yerine getirmeyen öğrencilere de NG notu verilecektir.